O nama

Adverto Metrics d.o.o. Beograd je osnovano 2004. godine pod nazivom Adverto Mystery Shoppin d.o.o. kao prvo i tada jedino specijalizovano preduzeće za Mystery shopping u Srbiji. Cilj nam je bio jednostavan: da pomognemo ambicioznim kompanijama da poboljšaju kvalitet usluge i povećaju prodaju. U doba tranzicije, čestog odbijanja i nerazumevanja za napredne i inovativne metode merenja kvaliteta usluge, uspeli smo da osvojimo poverenje kompanija koje su shvatale da je kvalitet usluge jedan od ključnih faktora poslovnog uspeha.

Već tada klijentima smo nudili podatke u specijalizovanom Online softveru u realnom vremenu, koji je omogućavao tada veoma redak komfor pregleda i analize podataka. Postali smo „Oči i uši menadžementa“.

Prošli smo kroz „trnje“ baveći se uslugom na tržištu koje većim delom tada nije doraslo tome, ali na kraju bili smo veoma zadovoljni reakcijama klijenata. Profesionalnost, fleksibilnost, brzina, preciznost bili su naši ultimativni odnosi prema poslu.

A onda su naši klijenti primetili posvećenost. Kao mala kompanija, mogli smo svakom klijentu da se posvetimo maksimalno, što nam je davalo često presudnu prednost.

U međuvremenu, naši klijenti su počeli od nas da potražuju sve više vezano za kvalitet usluge, kupovno iskustvo, zadovoljstvo i lojalnost kupaca, razne vrste istraživanja. Zato smo ove 2013. godine rešili da među naše usluge uključimo i tri vodeće metrike za merenje ponašanja i stavova kupaca: Zadovoljstvo kupaca, Net Promoter Score i Customer Effort Score. Iako Mystery shopping ostaje i dalje osnovna metoda kojom se bavimo, uvođenje novih korisničkih metrika povuklo je i promenu naziva preduzeća u Adverto Metrics.

Danas, pomažemo kompanijama da poboljšaju kvalitet usluge i povećaju zadovoljstvo i lojalnost kupaca.

Većina naših klijenata već su veoma uspešni u odnosu prema kupcima i razumeju potencijale informacija o njima, ali isto tako jasno im je da biti dobar često nije dovoljno u današnjem hiperaktivnom tržišnom svetu. Naši klijenti teže da budu izvanredni i nama je čast da možemo u tome i da im pomognemo.